Colonelul Oleksandr Oksanchenko, unul dintre cei mai buni piloți de luptă din lume, a murit. A fost doborât deasupra Kievului

1
15781

Colonelul ucrainean Oleksandr Oksanchenko a murit vineri, în timpul unei confruntări aeriene deasupra Kievului, în care a încercat să deturneze mai multe avioane de luptă rusești. Președintele Volodimir Zelenski i-a acordat, post mortem, titlul de Erou al Ucrainei, informează Korrespondent și revista forțelor aeriene, Cer Senin.  

„Colonelul Oleksandr „Grey Wolf” Oksanchenko, cel care a încântat și privirile românilor la BIAS 2016, și-a pierdut viața vineri seară, când avionul său a fost doborât deasupra Kievului de armata rusă. A fost pilotul de prezentare al aviației militare din Ucraina între anii 2013 și 2018, a prezentat în zbor, la nenumărate spectacole aeriene din întreaga lume, avionul Su-27 al Forțelor Aeriene din Ucraina”, a notat revista Cer Senin. „Colonelul Oleksandr Oksanchenko, pensionat în anul 2018, s-a întors, voluntar, în serviciul activ pentru a-și apăra țara de invazia rusă și a plătit prețul suprem. Zbor lin, pilotule!”, a transmis revista Cer Senin. Supranumit „Fantoma din Kiev”, Oleksandr Oksanchenko a reușit să doboare șase avioane militare rusești în primele 30 de ore ale invaziei. „Ucrainenii sunt recunoscători acestui erou care ia la micul dejun piloți ruși” se nota într-un mesaj transmis pe rețelele de socializare. Declarat primul as de luptă ucrainean de la cel de-al Doilea Război Mondial, Oleksandr Oksancenko avea peste 2.000 de ore de zbor și o performanță greu de egalat în privinţa executării celor mai complexe elemente de acrobație. Colonelul ucrainean Oleksandr Oksanchenko a participat și la show-ul aviatic Bucharest International Air Show (BIAS) 2016, scrie libertatea.ro

1 COMENTARIU

 1. Foarte golimii site de stiri pentru care se pretinde un pret de 3300 euro…..

  dupa nivelul de calitate, mai mult de 300 euro nu face…. si asta cu tot cu domen si hosting….

  pentru stimata Redactie – mai temperati nitel pofta de monetizare Adsense, caci este imposibil de navigat de super site-ul vostru din cauza reclamei….

  in 3 timpi si 2 miscari, adsense-ul vostru poate fi blocat prin click-uri „fake” de o echipa de cativa baieti buni….

  inca un mic sfat – scoateti anuntul din 3×999 si cautati un cumparator pe alta cale, caci inspectorii de la fisc si de la alte organe de supraveghere de Stat ,stau cu ochii pe asa saite-uri ca 999 unde prind in capcana asa Echipe de Redacatie ca tine care nu companii inregistrate, autorizae si licentiate in activitate jurnalistica si sa plateasca impozite si taxe, si tare va fi dureros cand te trezesti cu un „cumparator” sub acoperire si cu amenda ….

  succes si curaj in continuare!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.