Decizie UE: Toate dispozitive electronice cu porturi de încărcare USB-C

  0
  104

  Noile norme ale blocului comunitar impun ca smartphone-urile și alte dispozitive electronice mici să aibă toate porturi de încărcare USB-C.

  Prevederea intră în vigoare marți și prevede ca, în termen de doi ani, smartphone-urile și alte dispozitive electronice de mici dimensiuni să utilizeze un port de încărcare USB-C, într-un efort de a reduce deșeurile electronice și de a le face viața mai ușoară consumatorilor, transmite Actual.md cu referire la stiri.md.

  Țările UE au termen până la 28 decembrie 2024 pentru a transpune directiva în regulamentele naționale, ceea ce reprezintă adesea o problemă pentru capitalele rămase în urmă.

  Primul termen limită major vine la un an după aceea, moment în care toate dispozitivele, cu excepția laptopurilor, vor trebui să se conformeze regulilor; laptopurile au termen până la 28 aprilie 2026.

  Comisia poate adăuga alte categorii de dispozitive pe listă prin intermediul unor acte delegate începând cu 2025 și, ulterior, la fiecare cinci ani.

  Apple s-a opus cu tărie noilor reguli, argumentând într-un studiu comandat de Apple că beneficiile de mediu s-ar ridica la doar 13 milioane de euro, dar ar împiedica inovația în materie de tehnologie de încărcare în valoare de 1,5 miliarde de euro. În feedback-ul său privind propunerea, Apple a îndemnat legiuitorii să evite acest lucru „prin reconsiderarea în întregime a propunerii sau prin modificarea acesteia”.

  Acest argument nu a avut prea mult succes, iar instituțiile UE au ajuns la un acord privind încărcătorul comun în iunie.

  În ciuda nemulțumirilor sale, Greg Joswiak, directorul de marketing al Apple, a declarat în octombrie, în cadrul unei conferințe a Wall Street Journal, că Apple se va conforma. iPhone 15, care se va lansa în toamnă, este prima ocazie de a trece la USB-C.

  stiri.md

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.