Familiile mobilizaților din Tuva primesc oi, făină, varză sau cartofi

0
141
Foto: Realitatea.md

Familiile bărbaților mobilizați în Republica Tuva din sudul Rusiei vor primi câte o oaie vie, 50 de kilograme de făină și doi saci cu cartofi și varză, a ordonat șeful administrației, Vladislav Kovalig.

Columnistul Kirill Haratian de la „The Moscow Times” a scris un articol de opinie la subiect. El spune că soarta unui berbec în realitatea tuvană este să fie ucis și mâncat și aici apare întrebarea: dacă rezervistul tuvan va supraviețui la război, în contextul în care viața sa este egală cu cea a unui berbec, transmite Actual.md cu referire la  Știri.md

„Prin eforturile conjugate ale autorităților și rezidenților activi, rudele și prietenii militarilor – și chiar ei înșiși – vor simți că nu sunt lăsați să se descurce singuri cu problemele de zi cu zi”, se anunță pe site-ul administrației statului din sudul Rusiei, la granița cu Mongolia.

Familiile recruților trimiși la război în Ucraina au primit până acum peste 90 de oi, potrivit autorităților republicii, care nu au spus însă și câți bărbați au fost mobilizați în regiune.

Foto: Guvernul Republicii Tyva

Tuva este una dintre cele mai sărace regiuni ale Rusiei, în termeni de calitate a vieții, alături de Buriatia, Transbaikalia și Caucazul de Nord.

Decretul de mobilizare parțială semnat de Vladimir Putin a stârnit o serie de proteste în Rusia, nu numai în capitala Moscova, ci și în regiunile îndepărtate ale țării, unde în general trăiesc minorități etnice. Mai multe grupuri de activiști și oficiali ucraineni afirmă că bărbații aparținând minorităților etnice sunt vizați într-o mai mare măsură de ordinele de recrutare pentru a fi trimiși la război.

știri.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.