Împușcături într-un poligon rus din Belgorod. Doi bărbați au deschis focul și au omorât 11 recruți. Reacția Moscovei

0
113
Foto: militari ruși, mobilizare

Doi bărbați au deschis focul, sâmbătă, 15 octombrie, la un poligon de tragere din regiunea rusă Belgorod, în timpul unui antrenament militar la care participau voluntari care urmau să fie trimiși la război. În urma atacului, 11 persoane au fost ucise și alte 15 persoane au fost rănite, relatează agenția de presă rusă RIA Novosti, citată de BBC, preluată de libertatea.

Atacatorii proveneau dintr-o fostă republică sovietică, a anunțat Ministerul Apărării de la Moscova, fără a oferi alte detalii. Ei au fost uciși în timpul incidentului.

Autoritățile ruse au catalogat incidentul drept unul terorist.

„În timpul unei sesiuni de antrenament cu arme de foc cu persoane care și-au exprimat în mod voluntar dorința de a participa la operațiunea militară specială (sintagma folosită de Rusia pentru războiul din Ucraina – n.r.), teroriștii au deschis focul cu arme de calibru mic asupra personalului unității. (…) În urma împușcăturilor, 11 persoane au fost rănite mortal. Alte 15 persoane cu răni de diferite grade de severitate au fost duse la o unitate medicală”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Apărării, citat de RIA Novosti.

deschide.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.