/VIDEO/ Îmbrățișări și lacrimi de bucurie! Comandanții Batalionului Azov s-au întâlnit în Turcia cu familiile lor

0
133
Foto: Tv8

Comandații Batalionului Azov s-au întâlni în Turia cu membrii familiei lor. Aceasta este prima revedere, după ce au fost eliberați într-un schimb de prizonieri cu rușii, la finalul lunii septembrie. Imaginile emoționante au postate pe rețele de socializare, împreună cu un filmuleț video, care surprinde momentul întâlnirii și primele reacții ale rudelor, care așteaptă cu sufletul la gură să-și vadă tații, soții, frații… La întâlnirea plină de lacrimi a venit și soția președintelui Ucrainei, Olena Zelenska.

Întâlnirea a fost aranjată de șeful Biroului Președintelui Ucrainei, Andrei Iermak, care a mers în Turcia împreună cu familiile apărătorilor de la Azovstal. Cei cinci comandanți vor rămâne în Turcia până la finalul războiului dintre Ucraina și Rusia, conform acordului schimbului de prizonieri de pe 21 septembrie, transmite Actual.md cu referire la Tv8.md.

Comandantul regimentului „Azov” al Gărzii Naționale, Denis Prokopenko (Ridiche), adjunctul său, Sviatoslav Palamar, comandantul interimar al brigăzii a 36-a separată de marinari Serghei Volinski (Volina), ofițerul superior al „Azov” Oleg Homenko și comandantul brigăzii a 12-a a Gărzii Naționale, Denis Șlega se află în Turcia, în baza garanțiilor personale de protecție a președintelui Recep Tayyip Erdoğan. 

Andrei Iermak a spus că nimeni nu va putea înțelege pe deplin încercările prin care au trecut apărătorii uzinei Azovstal, dar această experiență de captivitate poate fi folosită pentru a schimba soarta altor prizonieri de război ucraineni. 

„Trebuie să-i eliberăm pe toți cei care au rămas în captivitate în Rusia și în spatele gratiilor, pe toți cei care au fost deportați forțat. Înțelegem cât de important este acest lucru. Oamenii sunt cel mai valoros lucru din Ucraina. Și ne luptăm din greu pentru întoarcerea fiecărui războinic al nostru și fiecărui civil”, a spus Iermak.

tv8.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.