KLM a suspendat toate zborurile spre Ucraina pe termen nelimitat

0
403

Compania olandeză KLM a anunțat sâmbătă că nu va mai opera niciun zbor spre Ucraina pe termen nelimitat, de teama unei invazii rusești, relatează publicația independentă The Moscow Times.

„Următorul zbor către capitala Kiev este programat pentru diseară (n.r. – sâmbătă seară), dar nu va fi operat”, a declarat principala companie aeriană a Olandei într-un comunicat. Decizia a fost motivată prin „modificările aduse recomandărilor de călătorie și în urma unei analize cuprinzătoare de securitate”. „Nu vor exista zboruri în spațiul aerian ucrainean până la noi dispoziții”, se mai arată în comunicat. Olanda s-a alăturat mai multor națiuni europene, inclusiv Belgia, Germania sau Italia, care au solicitat cetățenilor săi să părăsească Ucraina din cauza riscurilor de securitate. Numeroase state din lume și-au avertizat cetățenii să nu călătorească în această perioadă în Ucraina, întrucât nu vor fi posibile zboruri de repatriere, în cazul unei agresiuni militare.

\\În 2014, în timpul conflictului din estul Ucrainei, zborul Malaysia Airlines MH17, care a decolat de pe aeroportul Schipol din Amsterdam, a fost doborât deasupra Ucrainei cu o rachetă sol-aer. Cele 298 de persoane care se aflau la bordul aeronavei au decedat.\\

Trei ruși și un cetățean ucrainean sunt judecați în lipsă în Olanda, acuzați că au doborât avionul. Investigatorii spun că dețin dovezi că un sistem de rachete Buk a doborât avionul, iar acesta era staționat la o bază militară din Rusia. Moscova a negat constant orice implicare în atacul asupra cursei MH17, care a avut loc pe 17 iulie 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.