Legea care permite utilizarea panglicii Sf. Gheorghe în Găgăuzia, anulată

  0
  783
  Foto - gagauzinfo.md

  Curtea de Apel Comrat a anulat legea Adunării Populare prin care se permitea utilizarea panglicii Sfântului Gheorghe pe teritoriul Găgăuziei.

  Decizia a fost luată joi, 5 mai, transmite Telegraph.md.

  Recent bașcanul autonomiei găgăuze, Irina Vlah, a promulgat decizia legislativului local de la Comrat.

  De menționat că folosirea panglicii Sf. Gheorghe a fost interzisă anterior de către majoritatea PAS, ulterior legea a fost promulgată de președintele Maia Sandu.

  Reamintim că deputaţii Adunării Populare a Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuze au adoptat în regim de urgenţă o lege prin care se permite utilizarea panglicii Sfântului Gheorghe pe teritoriul regiunii.

  Subliniem că marți, 19 aprilie, în cadrul unui briefing de presă, Maia Sandu a anunțat că a promulgat legea care interzice panglica Sfântului Gheorghe și alte simboluri ale războiului precum literele „V” și „Z”.

  Şefa statului a precizat că interzicerea simbolurilor nu influenţează comemorarea eroilor care au luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial.

  Menţionăm că pentru promovarea simbolurilor respective, persoanele fizice riscă o amendă de până la 9.000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii, iar persoanele juridice şi cu funcţii publice, care vor încălca prevederile respective, riscă o amendă de până la 18.000 de lei.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.