Lukașenko: Dacă Rusia se prăbușește, locul nostru e sub aceste dărâmături

0
127
Foto: Tv8.md

Autoproclamatul președinte al Belarusului, Alexander Lukașenko, a spus că în mass-media există o opinie larg răspândită că, dacă Rusia ar pierde războiul din Ucraina, CSTO ar înceta să mai existe.

Potrivit agenției belaruse „Belta”, el a făcut o astfel de declarație în timpul sesiunii plenare a Consiliului de Securitate Colectivă al OTSC din Armenia, la care Belarus și-a asumat președinția organizației, informează Unian, transmite Știri.md cu referire la stiri.md.

„Știți, recent, în mass-media se răspândește opinia că viața, soarta OTSC depinde de „operațiunea” Federației Ruse în Ucraina. Dacă Rusia va câștiga, OTSC va trăi. Dacă Doamne, ferește, nu câștigă, OTSC nu va exista. Și în țările noastre au început să discute multe persoane despre această problemă. Simt că am ajuns la o părere comună că dacă Rusia se prăbușește, atunci sub acest moloz este locul nostru”, a spus Lukașenko.

Potrivit lui, astfel de conversații nu ar trebui să fie. El a subliniat că „CSTO va exista și nimic nu se va prăbuși”.

Ce se întâmplă în CSTO

La 23 noiembrie 2022, prim-ministrul armean Nikol Pashinian a refuzat să semneze proiectul de declarație a Consiliului de Securitate Colectivă al OTSC și proiectul privind măsurile comune de acordare a asistenței Armeniei. Potrivit acestuia, proiectul de declarație al CSTO CSC depus spre semnare „nu este suficient de finalizat”.

În octombrie, autoritățile kârgâze au decis să anuleze exercițiile CSTO pe teritoriul lor. Motivul acestei decizii nu a fost menționat.

În plus, după anunțul mobilizării în Rusia, Vladimir Putin a început să-și piardă activ aliați. În special, trei țări care sunt sau au fost membre ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă s-au opus participării cetățenilor lor la războiul din Ucraina.

stiri.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.