Maia Sandu: Crimele din 7 aprilie 2009, ignorate timp de mulți ani, își așteaptă judecata

0
545
Foto - facebook

Președintele țării, Maia Sandu, a adresat un mesaj după 13 ani de la protestele violente din 7 aprilie 2009.

Sandu a declarat că evenimentele de acum 13 ani au schimbat istoria țării, iar vinovații urmează să fie pedepsiți, transmite Actual.md cu referire la știri.md

”7 aprilie nu va fi niciodată o zi obișnuită în Republica Moldova. În 2009, mii de oameni au ieșit în stradă pentru a cere libertate și democrație – și au schimbat mersul istoriei noastre.

7 aprilie 2009 ne-a făcut mai cetățeni. Mai implicați, mai curajoși, mai activi. Deși anii următori ne-au pus la multe încercări, am știut să ne apărăm libertatea și nu am permis Moldovei să degradeze în dictatură.

Cu determinare și curaj, am reușit să ne luăm țara înapoi. Construim acum, în Moldova, un stat corect și eficient, care își respectă și își apără cetățenii, nu-i minte și nu-i jecmănește.

Am început să facem regulă în instituțiile de stat. Am pornit reforma sistemului judecătoresc și a procuraturii. Asta ne va ajuta să curățăm statul de corupți și criminali.

Avem o cale lungă înainte și, chiar dacă numeroasele crize din ultimii ani – pandemia, prețurile galopante, războiul din Ucraina – complică parcursul nostru, mergem înainte. Lucrăm în fiecare zi ca să transformăm Republica Moldova într-o țară pentru oameni.

Crimele din 7 aprilie 2009, ignorate timp de mulți ani, își așteaptă judecata, încercând răbdarea oamenilor. Și ea va veni”, a declarat Maia Sandu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.