Pfizer anunță că o pastilă împotriva COVID-19 ar putea fi gata până la sfârșitul anului

  0
  869

  Evoluția pandemiei de COVID-19 ar putea fi în curând schimbată radical de o pastilă care să combată boala cauzată de coronavirus în stadiile sale incipiente, relatează Insider.

  CEO-ul Pfizer Albert Bourla a declarat marți pentru CNBC că o pastilă antivirală administrată pe care orală din confortul propriei locuințe ar putea fi disponibilă publicului larg până la sfârșitul acestui an.

  Bourla a mai afirmat că se așteaptă ca acest medicament experimental să fie eficace împotriva mai multor variante ale coronavirusului și că va fi folosit pentru a trata pacienții diagnosticați cu COVID-19 la debutul bolii, cu mult înainte de agravarea acesteia și nevoia de terapie intensivă.

  Acesta a adăugat de asemenea că unul dintre beneficiile majore ale medicamentului va consta în faptul că oamenii nu vor mai fi nevoiți să meargă la spital pentru a primi tratament pentru COVID-19.

  Pastila, care va face parte dintr-o clasă de medicamente numite inhibatori de protează, funcționează prin atașarea de enzimele virale, oprind reproducerea virusului în celulele umane. Acești inhibatori atacă SARS-CoV-2 și împiedică replicarea acestuia în sistemul nostru respirator.

  Inhibatorii de protează sunt folosiți în prezent pentru a trata și alte boli precum HIV sau hepatita C.

  „Acest lucru ne permite să credem că [medicamentul] va fi mult mai eficace împotriva mai multor variante. Este o veste bună și avansăm cu studiile, urmând să avem mai multe vești în perioada verii”, a afirmat Bourla.

  CNBC notează că testele clinice pentru noul medicament, cunoscut în prezent ca PF-07321332, au început în luna martie.

  Potrivit unor documente consultate de jurnaliștii de la The Telegraph, compania farmaceutică intenționează ca PF-07321332 să fie administrat în combinație cu doze mici de Ritonavir, un antiviral folosit în prezent pentru tratarea HIV.

  Ritonavir va funcționa ca un „booster” (întăritor) pentru a crește cantitatea de PF-07321332 din sângele unui pacient și crește eficacitatea dozei.

  „Siguranța medicamentului a fost studiată pe animale. Niciun risc semnificativ sau îngrijorări legate de sănătate nu au fost identificate în aceste studii pe animale iar medicamentul studiat nu a provocat efecte secundare la nicio doză care va fi folosită în studiile clinice [pe oameni]”, afirmă documentele consultate de The Telegraph.

  Bourla a confirmat de asemenea că Pfizer va continua testarea vaccinului său anti-Covid pe copii cu vârsta între 6 luni și 11 ani și s-a declarat „foarte optimist” că Administrația pentru Medicamente și Alimente din SUA va aproba în curând administrarea vaccinului pentru adolescenți.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.