Mesajul Maiei Sandu, de Hramul Capitalei: „Avem, fiecare, propria poveste de viață cu Chișinăul”

0
153
Foto - facebook

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj de felicitare cu prilejul Hramului orașului Chișinău – „orașul în care trăiește și muncește, studiază și creează cel puțin o treime din locuitorii țării noastre. Locul care, în istoria sa de 586 de ani, a adunat în același spațiu diverse culturi și oameni, devenind pentru toți acasă“.

„Avem, fiecare, propria poveste de viață cu Chișinăul, dar, oriunde am fi, purtăm în inimi și o bucățică din capitala Republicii Moldova. Prin oamenii săi, prin crezul, munca și dăruirea lor, Chișinăul a fost și va rămâne un simbol important al țării, generator de idei și evenimente inovatoare, purtător și animator al spiritului nostru de libertate. Datoria noastră, astăzi, e să avem grijă de el, să-i protejăm trecutul și să creăm pentru generațiile viitoare un oraș modern, prosper și prietenos. Un oraș pentru oameni. Merită acest lucru din plin, așa cum îl merită toți cei care locuiesc în el. La mulți ani pentru Chișinău și la mulți ani pentru chișinăuieni!”, a spus Maia Sandu în adresarea sa.

Astăzi, de „Acoperământul Maicii Domnului”, este hramul Capitalei, zi liberă pentru bugetari. Deși, oficial, Chișinăul a împlinit în iulie 586 de ani de la fondare, îl sărbătorim, tradițional, în data de 14 octombrie. În acest an, locuitorii și oaspeții orașului vor avea parte de voie bună, creată de mai mulți artiști care vor urca pe scena Marii Adunări Naționale, târguri, expoziții, bucate tradiționale.

tv8.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.