Milioane de lei! Suma cheltuită de MAI în anul 2021 pentru reparația automobilelor de serviciu

  0
  487
  Foto - gov.md

  Din cele 1435 de automobile aflate în exploatare, 129 de unități de transport din dotarea Inspectoratului General al Poliției au fost deteriorate pe parcursul anului 2021. Conform informațiilor oferite de Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova pentru Realitatea.md, în 127 de accidente rutiere au fost implicate mașinile de serviciu, ceea ce constituie 8,98% din numărul total al unităților de transport, scrie realitatea.md.

  În același timp, responsabilii spun că, din motivul nerespectării de către angajații Poliției a prevederilor Regulamentului circulației rutiere, în 41 cazuri a fost dovedită vina polițiștilor în producerea accidentelor.

  De asemenea, în timpul intervenției angajaților la diverse solicitări în exercitarea atribuțiilor de serviciu, 27 de unități de transport de serviciu au fost deteriorate de către persoane civile.

  Mai mult de atât, în ceea ce privește serviciile de reparație și deservire tehnică a unităților de transport, și nu neapărat ca urmare a accidentelor rutiere, conform notei informative, Inspectoratul General al Poliției și subdiviziunile subordonate acestuia a cheltuit, în anul 2021, peste 16 milioane de lei.

  //„Unitățile de transport din cadrul Inspectoratului General al Poliției sunt supuse asigurării obligatorii de răspundere civilă auto internă (RCA) astfel, reparația unităților de transport avariate se efectuează din contul despăgubirii de asigurare, iar după caz din contul instituției, ulterior cheltuielile suportate fiind recuperate pe cale de regres de la persoanele care se fac culpabile de producerea accidentului”.

  Menționam că, pentru serviciile de reparație și deservire tehnică a unităților de transport din gestiunea Inspectoratului General al Poliției și subdiviziunile acestuia pentru anul 2022 sunt planificate 9.793,0 mii lei.

  realitatea.md

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.