Ministrul Apărării spune în ce caz va fi anunțată mobilizarea în R. Moldova

  0
  119

  Republica Moldova va decreta mobilizarea în cazul în care războiul din Ucraina se va schimba „radical”, iar ostilitățile se apropie de granițele sale sau duc la o creștere puternică a fluxului de refugiați, a declarat ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi.

  „Pentru a trece la un așa scenariu, trebuie să fie niște schimbări radicale, în primul rând, pe frontul din Ucraina. Ceea ce ar însemna că acțiunile militare ar fi foarte aproape de hotarele Republicii Moldova, respectiv ar fi niște schimbări ce țin de migrarea refugiaților, ceea ce ar fi resimțit pentru o mișcare masivă a forțelor militare în zonele de operații. Și atunci ar fi clar că și noi o să fim nevoiți să întreprindem măsurile respective pentru a reacționa adecvat la scenariu. Nu o să așteptăm până la ultima zi când o să fie deja târziu”, a declarat Nosatîi, transmite Actual.md cu referire la stiri.md.md.

  Precizăm că, într-un alt interviu, ministrul Apărării a declarat că Rusia nu recunoaşte că rachetele sale au survolat spaţiul aerian al Republicii Moldova, din contră, cere Guvernului de la Chişinău dovezi.

  „Nu am primit nicio explicaţie oficială. Din discuţiile colegilor de la Ministerul Afacerilor Externe, din discuţiile pe care le-am avut cu ataşatul militar, partea rusă ia o poziţie de apărare a acţiunilor sale şi solicită detalii din partea noastră. În loc să recunoască faptul că au survolat spaţiul aerian al Republicii Moldova, ei solicită o confirmare a survolului”, a declarat Nosatîi într-un interviu pentru Radio Moldova.

  stiri.md

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.