Moldova e pregătită să primească refugiați ucraineni

0
1587
Foto - profimedia

Premierul Gavrilița declară că Moldova e pregătită să primească refugiați ucraineni

Premierul Natalia Gavrilița declară că Republica Moldova este pregătită să primească refugiați din Ucraina, în cazul escaladării conflictului din țara vecină. O declarație în acest sens a fost făcută după ședința de astăzi a Guvernului.

”Noi înțelegem gravitatea problemei, analizăm toate riscurile posibile, inclusiv riscurile economice, dar și de migrație. Republica Moldova este pregătită să facă față, inclusiv unor migrări a cetățenilor ucraineni în țara noastră”, declară Gavrilița.

Republica Moldova condamnă ferm recunoașterea de către Rusia a independenței regiunilor separatiste Donețk și Lugansk. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu, după anunțul lui Vladimir Putin privind cele două regiuni separatiste din Estul Ucrainei.

”Condamnăm ferm recunoașterea de către Rusia a zonelor separatiste din regiunile Donețk și Lugansk din Ucraina. Acest lucru este în mod clar împotriva legii internaționale. Moldova rămâne ferm angajată să susțină suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional”, transmis Maia Sandu pe contul său oficial de Twitter.

Federația Rusă a recunoscut independența celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, Donețk și Lugansk. Despre aceasta a anunțat președintele rus Vladimir Putin în cadrul unei adresări televizate către poporul rus.

Amintim că Parlamentul Rusiei a cerut încă de săptămâna trecută președintelui să recunoască republicile, iar un apel în acest sens a fost adresat astăzi chiar de liderii din Donețk și Lugansk.

Separatiștii din cele două autoproclamate republici sunt în conflict cu autoritățile ucrainene încă din 2014, de când Rusia a anexat Crimeea. În opt ani de zile, Moscova nu a recunoscut oficial cele două republici.

dosarmedia.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.