New York Times: O zi de război în Ucraina costă cât 30 în Afganistan. „Până la 7.000 de obuze, trase pe zi în Donbas”

0
134
Foto - libertatea.ro

SUA și aliații NATO mențin cu greu ritmul ajutoarelor militare pentru Ucraina, unde „o zi de război valorează 30 de zile de război în Afganistan”. Indicația vine dintr-un articol din publicația „New York Times”, care analizează cererile Kievului și ce pot garanta aliații, transmite Actual.md cu referire la tv8.md.

Și după nouă luni de conflict, eforturile sunt considerate a fi aproape la limită. Analiza ar părea a fi un semnal pentru Ucraina însăși, chiar în momentul în care președintele Zelenski a cerut aliaților să facă un alt efort, scrie La Repubblica, citat de Rador.

Cantitatea de artilerie care a fost folosită până în prezent, potrivit surselor NATO citate, este consistentă: în timp ce forțele Pactului Atlantic din Afganistan au tras în medie 300 de focuri și nu erau nevoiți să-și facă griji pentru apărarea antiaeriană, în Ucraina sunt mii pe zi și, în plus, trebuie luate în considerare atacurile aeriene ale rachetelor rusești și dronelor fabricate în Iran.

În medie, 6.000 până la 7.000 de obuze de artilerie au fost trase pe zi în regiunea Donbas vara trecută, comparativ cu 40.000 până la 50.000 de către ruși. Statele Unite produc 15.000 pe lună.

Și, în timp ce continuă să bombardeze Herson, orașul din care recent a trebuit să-și retragă armata, Moscova neagă că este pe cale să părăsească Zaporijia. „Centrala nucleară de la Zaporijia rămâne sub controlul Rusiei, la fel ca și orașul Energodar”.

Administrația municipală pro-rusă locală a scris pe Telegram că știrile conform cărora forțele moscovite ar intenționa să se retragă sunt catalogate drept „false”.

În ceea ce privește negocierile, Putin spune că este în favoarea negocierilor cu Vaticanul. „Kremlinul este în favoarea medierii Vaticanului între Moscova și Kiev cu privire la războiul în curs”, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

Între timp, președintele ucrainean Volodimir Zelenski consideră că săptămâna viitoare ar putea fi la fel de dificilă precum cea care tocmai a trecut. „Știm sigur că teroriștii pregătesc noi atacuri. Și, atât timp cât vor avea rachete, nu se vor calma”, a spus în discursul său adresat poporului ucrainean.

tv8.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.