Spînu: Există riscul de deconectări. Serviciile statului sunt pregătite

0
100

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, spune că în țara noastră există riscul de deconectări de la energie din cauza posibilelor atacuri asupra Ucrainei.

n acest caz, ministrul a dat asigurări că toate serviciile statului sunt pregătite, transmite Actual.md cu referire la stiri.md.

“Stimați cetățeni, azi și mâine (29-30 noiembrie), din cauza posibilelor atacuri masive cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei există riscul de deconectări de la energia electrică în toată țara. 

În caz de o astfel de situație, toate serviciile statului sunt pregătite să intervină și să restabilească livrarea de energie electrică în termeni restrânși. Rog să fim precauți și pregătiți. Vă mulțumesc”, a scris ministrul pe o rețea de socializare.

În context, menționăm că Moldelectrica a fost anunțată de furnizorul de energie Energocom că pentru ziua de 29.11.2022 “nu a fost contractată întreaga cantitate prognozată a consumului de energie electrică, fiind astfel anticipat un deficit de circa 74%”.

Republica Moldova trece prin cea mai gravă criză energetică din istoria sa și s-a confruntat cu pene masive de curent în urma atacurilor ruseşti asupra sistemului energetic ucrainean, la care este conectată.

stiri.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.