Nouă propagandiști au dispărut simultan în Rusia. Panica a ajuns până redacția de la Russia Today

0
84

În Federația Rusă începe un război intern: Roskomnadzor și Procuratura Generală a Federației Ruse verifică mai mulți „corespondenți militari” care și-au permis să critice conducerea Ministerului Apărării. Redactorul-șef al RT este sigur că vor face din ea o „monedă de schimb”, scrie newsweek.

În același timp, 9 „corespondenți militari” ruși și proiecte pro-rusești legate de războiul din Ucraina riscă să se aleagă cu o adevărată pedeapsă cu închisoarea pentru discreditarea Forțelor Armate ale Federației Ruse, scrie dialog.ua.

Igor Strelkov, Semion Pegov, Iuri Podolyaka, Vladlen Tatarsky, Serghei Mardan, Igor Dimitriev, autorii GreyZone, Rybar și Kristina Potupchik, se pare, au atras atenția forțelor de securitate ale Federației Ruse.

În ultimele zile, aceștia fie au dispărut de pe internet, fie au încetat să mai publice știri de pe front. Potrivit unor rapoarte neconfirmate, unii „z-patrioti” au fost vizitați de poliție. Potrivit canalului Mash TG, declarația către Roskomnadzor prin care se cere verificarea propagandiștilor a fost semnată personal de șeful Statului Major General.

Din partea Procuraturii Generale, cazul este gestionat de șeful departamentului de supraveghere a executării legii privind securitatea federală, terorismul, extremismul și relațiile interetnice. Motivul a fost criticarea deschisă a Ministerului Apărării al Federației Ruse și a deciziilor sale în timpul războiului împotriva Ucrainei.

„Cât timp va dura controlul este încă necunoscut. Dar dacă se va aduna corpul delict și se va stabili vinovăția, corespondenții militari vor scăpa fie cu o amendă, fie vor primi până la trei ani de închisoare”, spun cei din Federația Rusă.

Un alt canal de propagandă, citând-o pe Margarita Simonyan, scrie că „cineva pregătește dosare penale împotriva corespondenților militari patrioți”.

Cu toate acestea, redactorul-șef al RT este sigură că colegii ei de instigare la ură împotriva Ucrainei vor rămâne în libertate.

Ea se teme să nu devină următoarea țintă a structurilor de putere ale Federației Ruse, care, dacă va fi necesar, vor face din ea o „monedă de schimb”.

Cu toate acestea, Kadîrov și Prigojin, care nu numai că l-au criticat pe Șoigu și pe subordonații săi pentru eșecurile din război, rămân în continuare de neatins în Federația Rusă și chiar se bucură de preferințe din partea Kremlinului. Anterior, Strelkov a declarat că Ministerul rus al Apărării îl va demite în curând pe Serghei Șoigu.

deschide.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.