O nouă provocare la Bălți. Simbolul „Z” pictat pe ușile de la SA Cet-Nord și SA Red-Nord

  0
  818

  Persoane necunoscute au desenat noapte trecută liteara „Z” pe ușile de la intrarea în SA Cet-Nord și SA Red-Nord din municipiul Bălți, susțin sursele Deschide.MD.

  Potrivit surselor, noaptea trecută o persoană necunoscută a sesizat poliția despre faptul că pe strada Konev, 16/2 din municipiul Bălți,  pe ușa metalică a punctului de distribuire a energiei termice SA Cet-Nord a fost desenată cu vopsea albă litera „Z”.

  Ulterior, oamenii legii au stabilit că și pe strada Decebal 170, pe ușile metalice ale punctului SA Red-Nord, persoane necunoscute au desenat aceeași literă Z cu vopsea albă.

  Solicitați telefonic, reprezentanții IP Bălți, au zis că se documentează în legătură cu acest caz și că vor reveni cu mai multe detalii, dar până la această oră așa și nu am mai primit niciun răspuns.

  Totodată, ieri, 18 Aprilie, poliția a anunțat despre reținerea unui tânăr de 20 de ani care este suspectat că Un tânăr de 20 de ani ar fi inscripționat simboluri și semne pe mijloace de transport, imobile, dar și monumente amplasate pe teritoriul municipiului Bălți, inclusiv monumentul Eroilor căzuți la datorie în timpul războiului din stânga Nistrului de la intrarea pe teritoriul Brigăzii 1 Infanterie Motorizată „Moldova”. 

  Aici este de menționat că acum aproape două săptămâni, persoane necunoscute persoane necunoscute au vandalizat crucile din Cimitirul Eroilor Români din orașul Fălești, păe care au desenat literele V și Z, iar pânîă în prezent angajații IP Fălești așa și nu au stabilit niciun suspect.

  Amintim că astăzi Președintele R.Molodva, Maia Sandu, a promulgat legea votată de Parlament prin care s-a interzis utilizare pe teritoriul R.Moldova a simbolurilor ocupației ruse în Ucraina, literelor „Z” și „V”, precum și a panglicii Sf.Gheorghe

  Mai exact, legislația prevede amenzi de la 90 la 180 de unități convenționale (4500 – 9000 lei) sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore aplicată persoanelor fizice care confecționează, vând, răspândesc, dețin și utilizează public atributele și simbolurile general cunoscute în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității, precum și a propagandei sau glorificării acestor acțiuni.

  deschide.md

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.