O tânără de la noi vrea să colecteze pachete de igienă pentru femeile defavorizate din mai multe localități din țară

0
1453

Dă-i femeii putere și va înălța întreaga societate! Se pare că ea e cea care ia deciziile, le știe pe toate, menține „focul din vatră”… Asta crede și Silvia Lazar și vrea să susțină femeile de la bază, de la nevoile primare pe care acestea le au. Împreună cu un grup de asistenți sociali, Silvia a identificat mai multe beneficiare, pentru care și-a propus să adune produse de igienă. 

„Prezenta inițiativă este mai mult decât o Campanie, e manifestul nostru pentru sănătatea și frumusețea asumată a femeii, pentru bucurie și eleganță a valorilor. E un demers estetic și o invitație pentru fiecare femeie care vrea să se bucure din toata ființa de frumusețea și feminitatea ei. Ajutați de cei care vor dona, ne propunem să cumpărăm seturi de igienă cu produse de bază pentru 150 de femei din categoriile social-vulnerabile. Scopul acestei acțiuni este de a îmbunătăți calitatea vieții femeilor, de a le reaminti că igiena nu este doar o preocupare estetică, ci și o parte importantă a sănătății generale, iar consecințele lipsei de igienă au repercusiuni pe termen lung. Ele pot fi, însă, prevenite!”, ne spune Silvia.

În vâltoarea evenimentelor, femeia uită de sine

„Din păcate, pentru multe femei din categoriile social-vulnerabile, pentru mămicile cu mulți copii, cele singure și vulnerabile, femei care nu se simt importante pentru nimeni, produsele de bază pentru igienă sunt un lux. Adesea, prioritățile lor sunt copiii, soțul, treburile casnice sau toate în același timp și ajung să se neglijeze pe sine în favoarea lor. Vestea bună este că în urma acestei Campanii, 150 de femei vor beneficia de kit-uri cu produse de igienă personală”, ne mai povestește inițiatoarea proiectului.

Ce va conține fiecare pachet

Fiecare pachet va conține șampon, săpun, cremă hidratantă, pastă și periuță de dinți, deodorant, gel pentru igienă intimă, absorbante de bună calitate de diverse mărimi, gel dezinfectant pentru mâini, pensetă, foarfecă, pilă pentru unghii și călcâie, demachiant, discuri demachiante, bețișoare cu vată etc. Prețul unui set de igienă este aproximativ 1000 lei, iar pentru ca obiectivul Campaniei să fie atins, este nevoie de aproximativ 150 000 lei.

„Forța exemplului este puternică și pretutindeni în jurul nostru există lucruri frumoase care pot prinde viață, vizibilitate și amploare. Orice femeie este frumoasă dacă e îngrijită și sănătoasă! Donează și tu echivalentul unui kit de igienă sau orice sumă dorești, generează o mare bucurie de a dărui pentru cele 150 de femei care trăiesc la limita sărăciei și o mare recunoștință de a primi!”, ne îndeamnă Silvia Lazar.

„Dacă nu poți face o donație, ajută-ne cu un share ca să afle cât mai mulți prieteni de inițiativa noastră”, mai spune Silvia în final.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.