ONU anunță că populația de pe glob ajunge astăzi la 8 miliarde: Numărătoarea este în direct

  0
  68

  Populația globală se preconizează că va ajunge marți, 15 noiembrie 2022, la 8 miliarde de oameni, anunță Națiunile Unite, o piatră de hotar istorică pentru umanitate, scrie USA Today, care preia date de pe site-ul ONU, transmite Actual.md cu referire la tv8.md.

  ONU a lăudat creșterea populației pe măsură ce nivelul mortalității scade și speranța de viață continuă să crească. Speranța de viață globală este de 72,8 ani, începând cu 2019, o creștere de aproape nouă ani față de 1990. Proiecțiile actuale cred că speranța de viață ar putea fi de 77,2 ani până în 2050. 

  „Acesta este o ocazie de a sărbători diversitatea noastră, de a ne recunoaște umanitatea comună și de a ne bucura de progresele în domeniul sănătății care au prelungit durata de viață și au redus dramatic ratele mortalității materne și infantile”, a declarat secretarul general al ONU, António Guterres, într-un comunicat . 

  „În același timp, este o reamintire a responsabilității noastre comune de a avea grijă de planeta noastră și un moment pentru a reflecta asupra locurilor în care încă nu ne îndeplinim angajamentele unul față de celălalt”, a continuat el.

  În timp ce populația globală a avut nevoie de 12 ani pentru a crește de la 7 la 8 miliarde, va dura aproximativ 15 ani, până în 2037, pentru a ajunge la 9 miliarde, semn că rata de creștere generală a populației globale încetinește. 

  Țările cu cele mai ridicate niveluri de fertilitate tind să fie cele cu cel mai mic venit pe cap de locuitor. Prin urmare, creșterea populației globale a devenit, de-a lungul timpului, din ce în ce mai concentrată printre cele mai sărace țări ale lumii, majoritatea fiind în Africa subsahariană. 

  În aceste țări, creșterea rapidă susținută a populației poate împiedica atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD), care rămân cea mai bună cale din lume către un viitor fericit și sănătos, scrie ONU.

  Numărătoarea populației planetei în timp real e făcută de siteul World Meters, fiind contabilizate atât decesle cât și nașterile de pe întreg globul.

  tv8.md

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.