Papa: să nu încetăm să ne rugăm pentru pace în Ucraina

0
368

Întâlnindu-se cu pelerinii la o audiență tradițională de miercuri, Papa Francisc le-a mulțumit celor care s-au rugat în mod special pentru pace în Ucraina în urmă cu două săptămâni, le-a urat succes în eforturile lor diplomatice și a făcut apel la rugăciuni pentru bolnavi.

În urmă cu două săptămâni, pe 26 ianuarie 2022, lumea s-a unit în rugăciune pentru pace, răspunzând apelului Papei Francisc, care a proclamat o zi specială de rugăciune, asociată cu tensiunile tot mai mari în jurul granițelor Ucrainei. Sfântul Părinte a condus personal o astfel de rugăciune în acea zi, la finalul audienței generale. Și încheind întâlnirea cu pelerinii de miercuri, 9 februarie, a mulțumit tuturor celor care au răspuns chemării sale, scrie vaticannews.va

„Vreau să mulțumesc tuturor oamenilor și comunităților care s-au unit pe 26 ianuarie în rugăciune pentru pace în Ucraina. Să continuăm să testăm pe Dumnezeul păcii, astfel încât tensiunile și amenințările de război să poată fi depășite printr-un dialog serios și pentru ca și negocierile din Normandia să contribuie la aceasta. Să nu uităm: războiul este o nebunie!” – a subliniat Papa Francisc.

De asemenea, Papa a reamintit că 11 februarie va fi Ziua Mondială a Bolnavii. „Vreau să-mi amintesc de toți pacienții noștri dragi și să le urez tuturor tratament medical și sprijin spiritual”, a spus el, îndemnând să se roage pentru bolnavi, rudele lor, lucrătorii sanitari, capelani și toți cei care îngrijesc bolnavi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.