Presa georgiană: Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili, otrăvit cu mercur

0
118

Ex-președintele Georgiei, Mihail Saakașvili, ar fi fost otrăvit cu mercur și arsenic și se află în stare extrem de gravă.

Conform presei georgiene, Saakașvili a pierdut 42 kilograme, ceea ce e foarte grav, transmite Actual.md. cu referire la stiri.md.

Detoxifierea este foarte urgentă acum – situația este foarte gravă, a declarat Giuli Alasania, mama fostului președinte georgian.

Potrivit acesteia, detoxifierea necesită experiență și există clinici unde poate fi făcută.

“Mulți medici cu experiență au făcut această presupunere – otrăvirea. Acest test a fost făcut în California la unul dintre laboratoarele foarte bine cotate și apoi a fost interpretat de un toxicolog foarte cunoscut. Noi l-am primit, avem un document, totul este scris acolo, iar acum, detoxifierea este foarte urgentă.  Situația este foarte gravă. Este foarte slăbit și fără viață, în mare parte este întins”, a declarat Giuli Alasania.

Avocatul Poporului și membrii consiliului medical înființat de biroul Ombudsmanului l-au vizitat pe Saakașvili la clinica în care este acesta internat.

“Am avut câteva minute de comunicare, i-am spus că au venit medicii din consiliul meu și îl vor examina. De asemenea, am primit un consimțământ scris de la el pentru a dezvălui starea sa de sănătate. Medicii au petrecut restul timpului cu el și cred că i-au studiat corect starea, în măsura în care a fost posibil.

Dacă nu mă înșel, un proces a fost programat pentru săptămâna viitoare, înainte de asta trebuie să ne pregătim, și de aceea era necesar ca medicii să vină să vadă situația cu ochii lor și să o evalueze, acesta a fost motivul vizitei de astăzi.

Din prima zi de la încarcerare ne-am implicat în monitorizarea stării sale de sănătate și dacă putem face ceva pentru a-i proteja drepturile și a-i salva viața, lucru despre care și medicii mei discută astăzi, că situația este cu adevărat dificilă și gravă și că va fi critică în câteva luni cu această dinamică, bineînțeles că vom face tot ce putem în această direcție”, notează Nino Lomjaria, Avocatul Poporului.

Saakașvili se tratează în Tbilisi după o grevă a foamei timp de o lună. Acesta a fost transferat în spital în luna mai curent. 

stiri.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.