Procurorii cer 10 ani de închisoare pentru Chirtoacă! Fostul primar: „Mă voi adresa din nou ambasadelor europene și SUA”

0
58
Foto: Tv8

Procurorii cer 10 ani de închisoare pentru fostul primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, în dosarul parcărilor cu plată. Într-o postare pe Facebook, Chirtoacă se arată indignat că, în loc să renunțe la învinuiri, acuzatorii de stat insistă să îl vadă după gratii. 

„În loc să renunțe la învinuiri, procurorii cer 10 ani de închisoare într-un dosar fabricat la comanda politică a mafioților Plahotniuc și Dodon. Mă voi adresa din ambasadelor europene și SUA, precum și organismelor internaționale în legătură cu abuzurile procurorilor, care au format ei, deja, o mafie”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook. 

Procuratura Generală confirmă că solicită 10 ani de detenție pentru Dorin Chirtoacă.  

„Aferent acuzațiilor care se aduc, nu le vom comenta. Disputele pe marginea probelor administrate urmează să aibă loc în ședințele de judecată, ci nu pe rețelele de socializare. În situația în care persoana vizată nu este de acord cu actele/acțiunile procurorilor urmează să le conteste în modul și ordinea prevazută de legislația procesual penală”, se arată într-un comentariu de PG redacției TV8.

Chirtoacă este acuzat de fapte de corupție și trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată din Capitală. Fostul primar al mun. Chișinău se declară nevinovat. În același dosar a mai fost vizat fostul șef al Direcției Transport, Igor Gamrețki, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, dar și fostul viceprimar Nistor Grozavu și omul de afaceri Alexandru Pincevski.

tv8.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.