Propagandiștii ruși îl presează pe generalul ”Armaghedon” să vină cu victorii după retragerea din Herson

0
52
Foto - ukraine.ua

Principalii propagandiști ruși ai Kremlinului își exprimă din ce în ce mai mult nemulțumirea în mod public față de decizia retragerii trupelor ruse din Herson și pun tot mai multă presiune pe comandantul trupelor ruse din Ucraina, Serghei Surovikin, supranumit „generalul Armaghedon”, căruia îi cer rezultate și victorii care să demonstreze că respectiva retragere a fost o decizie justă, transmite Actual.md cu referire la deschide.md.

„Așteptăm de la tine rezultate geniale și mă rog pentru tine, mă rog zilnic”, a declarat Margarita Simonian, redactora-șefă a postului rus RT TV, în cadrul unei emisiuni televizate. Vladlen Tatarski, un blogger rus cu peste jumătate de milion de urmăritori pe canalul Telegram și-a exprimat recent furia online, după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat Hersonul eliberat.

Tatarski s-a întrebat de ce forțele militare ale Moscovei nu au reușit să-l ucidă pe Zelenski cu acel prilej. „Pentru ce ne vărsăm sângele? Cum de a putut Zelenski să intre atât de degajat în Herson”, a spus bloggerul rus.

Aleksandr Dughin: Herson e ultima bucată de teritoriu ucrainean pe care Rusia își permite să o mai piardă

Naționalistul Aleksandr Dughin, cunoscut și ca ideologul lui Putin, a declarat că Hersonul reprezintă ultima bucată de teritoriu ucrainean pe care Rusia își permite să o mai piardă. „Limita a fost atinsă”, a spus Dughin.

Vladimir Soloviov, propagandistul ultra-naționalist al Kremlinului, renumit pentru dezbaterile sale politice și care a cerut inclusiv bombardarea României, i-a cerut lui Surovikin să ducă la bun sfârșit distrugerea totală a infrastructurii energetice a Ucrainei.

Cum a ajuns Surovikin să fie supranumit „generalul Armaghedon”

Serghei Surovikin, un veteran al războaielor din Cecenia și Siria, a fost pus în luna octombrie la comanda trupelor ruse din Ucraina. El a fost deja acuzat că pune în aplicare, în Ucraina, rețeta sângeroasă „războiului total”, aplicată cu cruzime în special în Siria în ultimii ani și care i-a adus porecla de „generalul Armaghedon”.

Surovikin, în vârstă de 55 de ani, este un veteran al războiului civil din Tadjikistan din anii 1990, al celui de-al doilea război cecen din anii 2000 şi al intervenţiei ruseşti în Siria, lansată în 2015. El a fost până acum şeful grupării de forţe „Sud” din Ucraina și s-a aflat la comanda trupelor ruse din Siria în perioada 2017-2020.

„Generalul Armaghedon” a ieșit în evidență, în cariera sa, prin acte de cruzime îndreptate cu precădere asupra civililor neînarmați. Conform Politico, Surovikin s-a remarcat de timpuriu, când a fost închis (și eliberat ulterior fără a fi pus oficial sub acuzare) după ce militarii din subordinea sa au ucis trei protestatari în Moscova, în timpul loviturii de stat eșuate din 1991 împotriva fostului lider sovietic Mihail Gorbaciov.

După ce a luptat în al doilea război cecen, Surovikin a ieșit în evidență în mod special în războiul civil din Siria, unde Moscova a intervenit pentru a sprijini militar regimul dicatorului Bashar al-Assad.

deschide.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.