Purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în spitalele publice și private din Chișinău

  0
  317

  Comisia Extraordinară de Sănătate Publică (CESP) a Municipiului Chișinău a publicat o nouă hotărâre în contextul situației epidemiologice din capitală. Astfel, s-a decis ca purtarea măștilor de protecție să devină obligatorie în toate instituțiile medico-sanitare publice și private de pe teritoriul municipiului Chișinău. 

  Conform aceleiași hotărâri, se recomandă purtarea măștilor de protecție în transportul public și în spațiile publice închise și aglomerate.

  Totodată, CESP reiterează necesitatea vaccinării anti-COVID-19 cu schema completă (doza I și II) și administrarea obligatorie a dozei booster (doza III).

  Amintim că ieri, 12 iulie, ministra sănătății, Ala Nemerenco a anunțat că Chișinăul a intrat sub cod portocaliu de COVID-19, iar alte două localități din Moldova sunt în cod galben. 

  Cu toate acestea, Republica Moldova rămâne în codul verde, excepție fiind trei localități. În Anenii Noi și Ialoveni a fost instaurat codul galben de infecție cu COVID-19, iar în Chișinău – codul portocaliu. 

  diez.md

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.