FOTO // „Kulioace” pentru deputații Partidului „ȘOR”, aduse în Parlament

0
91
Manifest in Parlament Foto: Alaiba Dumitru

Un manifest mai puțin obișnuit a avut loc astăzi în Parlamentul Republicii Moldova. Lângă fotoliile deputaților din grupul „ȘOR” au fost atârnate câte o sacoșă neagră, așa-numitele „kulioace”, asemănătoare celor găsite la reprezentanții Partidului „ȘOR”, ca urmare a perchezițiilor efectuate de procurorii anticorupție, în care au fost depistate sume bănești pentru achitarea protestatarilor din centrul capitalei.

Inițiatorii sunt deputați ai fracțiunii PAS, care astfel au dorit să atragă atenția asupra faptului de corupție, depistat în rândul reprezentanților și simpatizanților formațiunii „ȘOR”.

Deputatul PAS, Andrian Cheptonari a menționat, că aceste sacoșe reprezintă o „invitație” la ședințele Parlamentului, la care cei din Partidul „ȘOR” astăzi lipsesc. 

A fost extrem de dificil să găsim pungi specifice de-ale lor, probabil le-au folosit ei pe toate. Îi invit pe cei de la „ȘOR” să vină la locul de muncă, să nu plătească sărmanii oameni și să nu creeze destabilizare în țară”, a menționat Andrian Cheptonari.

Menționăm, că săptămâna trecută au fost efectuate zeci de percheziții la mai mulți membri ai Partidului Politic „Șor”, în legătură cu finanțarea protestelor din ultimele săptămâni din centrul capitalei. În urma perchezițiilor au fost depistate sume enorme de bani destinați oamenilor, care să vină la proteste. Liderul formațiunii, Ilan Șor, a recunoscut că acei bani erau destinați pentru proteste, dar a acuzat Poliția că ar fi luat din bani și că suma de-facto ar fi fost mult mai mare.

deschide.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.