SUA testează prima armă hipersonică: Amenințarea este Rusia și China

0
104

Armele hipersonice vor intra în curând în dotarea forțelor americane. Marina și Armata Statelor Unite au încheiat cu succes 11 teste ale componentelor viitoarei rachete hipersonice și anunță că arma e aproape de definitivare.

Este în pregătire o nouă clasă de arme hipersonice care vor putea fi desfășurate atât pe mare, cât și pe uscat, transmite Actual.md cu referire la stiri.md.

Statele Unite și rivalii săi – China și Rusia – și-au accelerat ritmul pentru a construi astfel de rachete, care ating viteze de peste 5 ori mai mari decât sunetul, adică peste 6.200 de kilometri de oră. 

Johnny Wolfe, viceamiral al Marinei SUA: “Această armă hipersonică ne oferă capacitatea de a pătrunde adânc în interiorul uscatului.

Și, cel mai important lucru, punând-o pe o navă și pe un submarin, ne permite să mergem aproape oriunde în ocean. Deci, ne oferă un avantaj competitiv.

Amenințarea sunt în special Rusia și China și vrem să atingem unele dintre țintele lor, pentru că de-a lungul timpului au descoperit cum să învingă unele dintre capabilitățile noastre. Asta începe să umple acel gol.

Lucrăm după un calendar foarte rapid. Anul viitor vom finaliza designul. În același an, anul viitor, vom pune acest sistem la dispoziția Armatei Statelor Unite”.

stiri.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.