Reacția SIS după ce Iulia Navalnîi, soția disidentului rus Alexei Navalnîi, a afirmat că ar fi fost urmărită atunci când a vizitat R. Moldova

  0
  2251

  Serviciul de Informații și Securitate (SIS) anunță că s-a autosesizat pe marginea declarațiilor făcute de Iulia Navalnîi, soția disidentului rus Alexei Navalnîi, privind pretinsa filare pe teritoriul R. Moldova.

  „SIS menționează că asupra cetățenei Federației Ruse nu au fost desfășurate măsuri speciale de investigații, inclusiv urmărirea vizuală a acesteia”, se arată în comunicatul emis de instituție.

  Totodată, SIS notează că a demarat o anchetă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor expuse de către Iulia Navalnîi, în cooperare cu alte instituții de ocrotire a normelor de drept. 

  Iulia Navalnîi, soția opozantului rus Alexei Navalnîi, spune că a vizitat R. Moldova și susține că ar fi fost urmărită la indicația președintei Maia Sandu în timp ce s-a aflat în Chișinău. Iulia Navalnîi mai spune că ar fi fost reținută pentru mai mult timp la Aeroportul Internațional Chișinău de Poliția de Frontieră care i-ar fi fotografiat actele. 

  Președinția anunță că a cerut instituțiilor competente clarificări în legătură cu situația semnalată de Iulia Navalinîi.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.