Dodon, interviu acasă pentru Rossia24: Cum spunea Putin, partide sunt multe, Patria e una

  0
  1807
  Foto - stiri.md

  Fostul șef de stat, Igor Dodon, a oferit un interviu pentru postul de televiziune rus „Rossia 24”, din arest la domiciliu. În cadrul acestuia, ex-președintele Republicii Moldova a vorbit despre situația din țară, despre criza gazelor, aderarea la UE, regiunea transnistreană, despre dosarul pe numele său, precum și despre alte subiecte.

  Igor Dodon și-a expus poziția vizavi de situația politică, socială și economică din țară. Acesta a criticat actuala conducere pentru modul în care guvernează Republica Moldova, dar și pentru felul în care este anchetat, pentru învinuirile care i se aduc, scrie unimedia.info.

  Acesta susține că socialiștii au propus PAS-ului să ofere ajutor pe plan economic și social. „Întotdeauna le-am spus: băieți, dacă nu vă descurcați, haideți să vă ajutăm. Da, ați obținut majoritatea, susținerea populației, cetățenii au crezut în voi, haideți să vă ajutăm, să ieșim cumva din situație. Cum a spus recent Putin, partide sunt multe, Patria e una. Noi suntem partid de stânga, ei de dreapta, sunt și altele, dar trebuie să ne gândim la țară, ce facem cu ea mai departe. E clar că se gândesc ei își vor lua ruczacele și vor pleca, cineva la FMI, cineva la Banca Mondială, cineva la Washington, altineva la Bruxelles, nimic nu îi ține aici. Dar eu am familia aici, trei feciori, creau să trăiesc aici. Acum, cu părere de rău, nu ai cu cine vorbi, dar trebuie să ne unim și să trecem foarte atent pe muchia de cuțit din această situație”, a menționat Doodn.

  Fostul șef de stat susține că nu există probe ce i-ar demonstra vinovăția. În caz contrar, dosarul său ar fi fost deja în instanță. „Este o răzbunare politică, sunt dosare politice. Nu au nicio șansă să obțină ceva în acest sens, este clar pentru toți. Acest atact și asupra soției mele, și a apropiaților, și a mamei, care are aproape 70 de ani…să o cheme la Procuratură, pentru ce? E  clar că e o încercare de a pune presiune psihologică pe mine. Conștientizez că această presiune va continua și în următoarele câteva luni. Ei încearcă să mă transfere din arest la domiciliu în închisoare. Deocamdată argumente nu au. Eu voi rezista și familia mea la fel. Dar cei care au inițiat acest proces trebuie să înțeleagă că cine luptă așa cu oponenții o încheie anume așa. Voi lupta, e o chestiune de onoare”.

  Igor Dodon a vorbit și despre situația economică din țară, nivelul înalt al inflației, prețul la gaz, relațiile cu Federația Rusă, dar și despre dotarea Armatei Naționale și regiunea transnistreană.

  unimedia.info

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.