Livrările de la Gazprom pentru noiembrie, încă în incertitudine. Spînu: „Nu avem un răspuns”

0
60
FOTO - True Story Project

Republica Moldova încă nu a primit un răspuns de la Gazprom privind livrările de gaze naturale pentru luna noiembrie. Declarația a fost făcută de către vicepremierul Andrei Spînu, în cadrul ședinței Guvernului.

„În domeniul gazului, nu avem un răspuns de la Gazprom referitor la livrările de gaz pentru luna noiembrie, chiar dacă am încercat de mai multe să luăm legătura și să discutăm despre acest subiect. Energocom face un efort enorm ca să achiziționeze gaz. Colegii stau până târziu, până dimineața. Rezervele de gaz a Republicii Moldova au ajuns la 90 de milioane de metri cubi. În fiecare zi se fac achiziții noi de gaz”, a precizat Andrei Spînu.

Amintim că pe 20 octombrie, Energocom a mai cumpărat 18 milioane metri cubi de gaze naturale pentru stocare. În total, Republica Moldova are 81,5 milioane metri cubi de gaze achiziționate. Anunțul a fost făcut, astăzi, 21 octombrie, de către vicepremierul Andrei Spînu.

Energocom a achiziționat 10 milioane de metri cubi de gaze naturale la prețul de 94,95 euro per Megawatt, adică 997 de euro per 1.000 de metri cubi. Gazele vor fi stocate în depozitele subterane din Ucraina și vor fi utilizate de Republica Moldova în cazul limitării sau a întreruperii livrărilor de gaze naturale de către SAP Gazprom. Anunțul a fost făcut joi, 20 octombrie, de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Aceasta este prima achiziție de gaze naturale în cadrul Proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”.

tv8.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.