Site-ul compensatii.gov.md poate fi accesat: Cum vor fi acordate acestea

0
114
Foto- stiri.md

Site-ul compensatii.gov.md poate fi accesat. Astfel, cetățenii se pot înregistra în Registrul vulnerabilității energetice completând un formular. În baza formularului va fi stabilit gradul de vulnerabilitate. Potrivit Ministerului Muncii, de compensații pentru energie vor beneficia majoritatea cetățenilor.

Astăzi, 10 octombrie, s-a desfășurat și evenimentul de lansare a programului guvernamental „Ajutor la contor” și a platformei „compensatii.gov.md”, unde cetățenii se pot înregistra pentru a solicita compensații la energie, transmite Actual.md cu referire la stiri.md.

„Guvernul a venit cu acest program ca urmare a situației dificile prin care trecem, marcată de creșterea prețurilor la resursele energetice, creșterea inflației și eficiența energetică redusă. În acest context, pentru a proteja consumatorii vulnerabili, în această vară a fost creat fondul de reducere a vulnerabilității energetice care va permite oferirea compensațiilor în factură pentru consumatorii casnici. Site-ul care a fost lansat astăzi poate fi accesat de acasă de către gospodării. Consumatorii casnici sunt invitați să se înregistreze pe această platformă pentru a beneficia de compensații în perioada rece a anului”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari. 

Ministerul Muncii a lansat astăzi și înregistrarea asistată pentru persoanele care nu au acces la Internet și nu se pot înregistra individual. În acest sens, în ultimele săptămâni au avut loc formări ale asistenților sociali și ale bibliotecarilor, care vor avea rolul de registratori ai sistemului.

Înregistrarea familiilor este posibilă până pe 25 noiembrie. Citește mai departe AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.