Tensiuni Rusia-Ucraina: Ciocnirea puterilor la Consiliul de Securitate al ONU

0
309

Au existat ciocniri furioase între trimisii ruși și americani la Consiliul de Securitate al ONU, după ce SUA a convocat o întâlnire pentru a discuta despre acumularea de trupe a Moscovei la granițele sale cu Ucraina.

Ambasadorul SUA Linda Thomas-Greenfield a declarat că mobilizarea a fost cea mai mare pe care a văzut-o Europa în ultimele decenii.

Omologul său rus a acuzat SUA că stimulează isteria și amestecul inacceptabil în afacerile Rusiei.

SUA și Marea Britanie au promis noi sancțiuni dacă Rusia invadează Ucraina.

Secretarul de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, a declarat că se pregătește o legislație care va viza o gamă mai largă de persoane și întreprinderi apropiate de Kremlin decât este posibil în prezent.

Un oficial american a declarat că sancțiunile Washingtonului înseamnă că persoanele apropiate de Kremlin vor fi tăiate din sistemul financiar internațional.
Rusia a plasat aproximativ 100.000 de trupe, tancuri, artilerie și rachete lângă frontierele Ucrainei.

Eforturile diplomatice continuă, secretarul de stat al SUA Antony Blinken urmând să poarte discuții cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, marți.

SUA au declarat că au primit un răspuns scris din partea Rusiei la o propunere a SUA menită să reducă criza din Ucraina. Dar câteva ore mai târziu, ministrul adjunct de externe al Rusiei a spus că nu este adevărat și o sursă a declarat agenției de presă Ria că încă pregătește un răspuns.

Un purtător de cuvânt al departamentului de stat a declarat că SUA au rămas pe deplin angajate în dialog și vor continua să se consulte îndeaproape cu aliații și partenerii săi, inclusiv cu Ucraina.

Între timp, un număr de lideri europeni călătoresc marți în Ucraina pentru discuții. Premierul Marii Britanii Boris Johnson zboară la Kiev după ce a promis că va colabora cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a găsi o soluție diplomatică la discuțiile cu Moscova și pentru a „evita alte vărsări de sânge”.

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki și prim-ministrul olandez Mark Rutte se îndreaptă și ei spre capitala Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.