Ploi în Brazilia: Inundațiile din São Paulo au ucis 21 de persoane și au distrus case

0
332

Cel puțin 21 de persoane au murit în inundațiile și alunecările de teren cauzate de ploile torenţiale în statul brazilian São Paulo, spun oficialii.

Alte nouă au fost rănite și multe altele sunt date dispărute, în timp ce peste 600 de familii au rămas fără adăpost.

Guvernatorul São Paulo, João Doria, a eliberat fonduri de urgență după ce a examinat zonele inundate pe calea aerului.

Ploile abundente de la începutul sezonului umed au ucis peste 40 de persoane în statele Bahia și Minas Gerais.

Una dintre zonele cele mai afectate din statul São Paulo este Franco da Rocha, unde patru persoane au murit într-o alunecare de teren și alte șase au fost salvate.

Pompierii și lucrătorii sanitari au lucrat non-stop în căutarea victimelor în noroi, dar autoritățile locale cred că până la 14 persoane sunt încă dispărute.

Primăria din Franco da Rocha a îndemnat persoanele care locuiesc în zonele cu risc de inundații să caute adăpost la prieteni și rude.

Furtunile au provocat, de asemenea, pagube în mai multe zone din stat.

Domnul Doria a spus că a autorizat 15 milioane de reale (2,8 milioane de dolari; 2 milioane de lire sterline) ajutor de urgență pentru orașele afectate.

Ministerul Federal al Dezvoltării Regionale a declarat că monitorizează situația.

În ultimele luni, ploile abundente au afectat alte zone ale Braziliei, lăsând zeci de morți și mii de strămutați, statul Bahia, din nord-est, fiind unul dintre cele mai afectate.

De asemenea, inundațiile au forțat pentru scurt timp suspendarea operațiunilor miniere în statul Minas Gerais, unde cel puțin 15 persoane au murit la începutul acestei luni.

Meteorologii spun că ploaia excesivă este rezultatul unui fenomen de vară – Zona de Convergență a Atlanticului de Sud (SACZ) – care provoacă ploi abundente.

Vremea rea ​​este, de asemenea, rezultatul La Niña, un model climatic din Oceanul Pacific care poate afecta vremea la nivel mondial.

Experții spun, de asemenea, că schimbările climatice contribuie la evenimentele meteorologice extreme din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.