Unul dintre cei mai sângeroși criminali ruși vrea să lupte pentru Putin

0
333

Cel mai feroce violator și criminal în serie din Rusia, condamnat pentru uciderea a 83 de femei, s-a oferit voluntar pentru războiul din Ucraina. Cel care ar fi omorât, în realitate, circa 200 de femei a fost intervievat de televiziunea publică.

Mihail Popkov ispășește două condamnări pe viață pentru uciderea a 83 de femei, dar acum vrea să fie eliberat și să lupte pentru Vladimir Putin în Ucraina, transmite Actual.md cu referire la stiri.md.

Numărul real al victimelor fostului polițist, în vârstă de 58 de ani, s-ar apropia de 200, susțin anchetatorii ruși. Totuși, cel mai feroce atacator sexual din Rusia a fost intervievat de televiziunea publică.

Supranumit ”Vârcolacul” sau ”Maniacul din Angarsk”, criminalul și violatorul în serie Popokov vrea să se alăture unei scheme controversate, prin care mii de ucigași, violatori și alți criminali au devenit mercenari. Kremlinul a decis ca infractorii condamnați care luptă cel puțin șase luni în Ucraina să fie grațiați; 40.000 de condamnați au fost în acest fel eliberați până acum.

Popkov ispășește două pedepse pe viață, plus 9 ani de închisoare, după trei procese separate pentru uciderea a 83 de femei, între 1992 și 2010.

”Vârcolacul” și-a violat majoritatea victimelor, cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani, înainte de a le ucide cu topoare, ciocane, cuțite și chiar șurubelnițe.

Visul criminalului în serie este acum să se înscrie în armata lui Putin

Mai mult, Popkov a mărturisit brusc comiterea mai multor crime în încercarea de a primi un loc în rândul trupelor Wagner, conduse de Evgheni Prigojin, prietenul lui Putin.

Cu toate acestea, autoritățile ruse i-au permis să fie intervievat de către televiziunea publică, unde s-a oferit să se alăture mercenarilor lui Putin în Ucraina, spunând că are experiență militară din perioada în care a activat pentru Armata Roșie.

”Care este visul tău?”, l-a întrebat reporterul televiziunii de stat pe criminal, iar acesta a răspuns: ”Să mă înscriu în armată”.

”Nu aș ezita să mă alătur războiului. Dacă mă refer la pregătirea mea militară, cred că acum este destul de căutată… Deși probabil s-a mai modernizat între timp. Dar chiar dacă sunt în închisoare de 10 ani, nu cred că ar fi greu să învăț rapid abilități noi”, a declarat violatorul și criminalul în serie.

Căsătorit și tată al unui copil, Popkov a comis crimele împotriva femeilor singure din orașul său Angarsk între 1992 și 2010, pe care a spus că voia să-l ”curețe de prostituate”.

O evaluare psihiatrică l-a diagnosticat pe Popkov cu manie criminală, ”o condiție medicală în care o persoană are dorința irațională de a ucide pe cineva”, a raportat agenția de presă rusă TASS.

Cu toate acestea, ucigașul în masă a fost declarat ulterior sănătos la minte. În timpul pandemiei de COVID-19, el a fost pus la muncă în închisoare, unde făcea măști de protecție.

Popkov recunoaște că nu ar supraviețui iarna pe front

„Au fost momente în care am crezut că pedeapsa cu moartea este mai bună”, a spus el.

Rusia a abolit pedeapsa cu moartea în 1996. Înainte de aceasta, condamnații erau împușcați în ceafă de un călău.

În fața televiziunii publice, Popkov a spus că visul lui de a lupta în război e mai puternic decât o „simplă dorință”.

”Dacă aș spune că pur și simplu am o dorință, nu aș fi sincer. Acesta nu este un joc pe calculator, acestea nu sunt cărți de ficțiune despre supereroi”, a afirmat criminalul în serie.

Popkov recunoaște însă că probabil nu ar supraviețui în prima linie a războiului în timpul gerurilor de iarnă. ”În mod realist vorbind, cum aș reuși să supraviețuiesc în lunile ianuarie și februarie? Pentru mine, înghețurile sunt cele mai rele”, a adăugat el.

”Te voi măcelări. Te voi bate. Acum e rândul tău”

Pe de altă parte, violatorul și criminalul în serie și-a exprimat acum, din spatele gratiilor din Irkutsk, ”regretul” pentru faptele sale oribile.

”Am multe de regretat. De exemplu, că nimic din toate astea nu s-a întâmplat, că nu am făcut aceste lucruri”, a spus el.

„Este o dorință firească a oricărei persoane – să regrete. Am avut mult timp să mă gândesc la asta”, a adăugat Popkov.

Un videoclip înfiorător din arhiva familiei sale îl arată pe ucigașul din anii 1990 în timp ce se îndrepta spre cameră ținând un cuțit în mâini și recitând câteva versuri populare după Al Doilea Război Mondial. ”Te voi măcelări. Te voi bate. Acum e rândul tău”, spune ”Vârcolacul” în filmare, cu un zâmbet sinistru pe față.

stiri.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.