Variola maimuței a ajuns în R. Moldova. Un cetățean străin venit din SUA a fost depistat pozitiv

0
665
Foto - profimedia

Primul caz de îmbolnăvire cu variola maimuței a fost înregistrat în R. Moldova. Potrivit Ministerului Sănătății, este vorba despre un cetățean străin, care a venit din Statele Unite în scop de serviciu.

Astăzi, acesta s-a adresat după asistență medicală la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă” cu slăbiciuni generale, febră și erupții cutanate. Tot astăzi au fost recoltate specimene, fiind transportate pentru investigații de laborator la Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Testul RT-PCR pentru variola maimuței a fost pozitiv, scrie deschide.md.

Ministerul Sănătății a notat că bărbatul a fost în contact cu o persoană confirmată cu variola maimuței pe când se afla în SUA. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Simptomele variolei maimuței sunt de obicei febra, durerile de cap, ganglionii limfatici umflați, durerile musculare și erupțiile cutanate.

Pentru a preveni infectarea cu variola maimuței, Ministerul Sănătății recomandă să vă spălați mâinile cu apă și săpun, să evitați contactul apropiat cu persoanele, care suspectează că s-au infectat sau sunt confirmate cu variola maimuței și/sau cu animalele, care ar putea fi infectate, etc. Dacă suspectați că aveți variola maimuței solicitați asistență medicală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.