/VIDEO/ Istorie! În premieră, un robot umanoid a ținut un discurs în Parlamentul britanic: Ce i-a avertizat Ai-Da pe oameni

  0
  70

  Un moment istoric a avut loc la Parlamentul britanic. Ai-Da, primul robot artist din lume, a vorbit, în premieră, în Camera Lorzilor. Robotul umanoid a răspuns unei anchete despre tehnologie şi creativitate. Computerul care a pictat inclusiv portretul Reginei Elisabeta a început cu afirmaţii previzibile, dar a sfârşit prin a da un avertisment: oamenii şi roboţii nu pot fi mereu prieteni,transmite Actual.md cu referire la tv8.md.

  „Cea mai mare diferenţă între roboţi şi oameni este conştiinţa. Eu nu am experienţe proprii, deşi pot vorbi despre acest lucru. Sunt şi depind de programe pe calculator şi algoritmi, dar asta nu înseamnă că nu pot să creez artă”, a spus Ai-Da.

  Robotul a fost însoțit de liderul echipei care a creat-o, Aiden Meller. Aceștia au vorbit depre importanța tehnologiei în viața oamenilor.

  „Artiştii găsesc noi moduri de a folosi tehnologia pentru a se exprima şi pentru a explora relaţia dintre tehnologie, societate şi cultură”, a subliniat robotul.

  „Eu văd inteligenţa artificială ca pe un ajutor pentru artist”, a adăugat Aiden Meller.

  Potrivit robotului, avansul tehnologic poate fi o amenințare la adresa artiștilor: „Tehnologia poate fi atât o ameninţare, cât şi o oportunitate pentru artişti”.

  Ai-Da a fost creată în 2019, iar de atunci a participat la emisiuni şi expoziţii unde a şocat oamenii cu talentele sale. Robotul are două camere performante în loc de ochi şi un braţ ce îi permite să facă mişcări fine şi precise. Un portret poate dura între 45 de minute şi o oră şi jumătate, dar în cadrul evenimentelor publice, Ai-Da schiţează portretul interlocutorului şi în câteva minute.

   

  tv8.md

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.