Igor Dodon se laudă cu prietenia lui Putin şi l-a invitat la Chişinău

0
71

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, luni, că speră ca preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, să efectueze o vizită de stat la Chişinău în 2018, discuţiile în acest sens fiind deja demarate, potrivit Tass.

 ”Sper ca Vladimir Putin să vină aici anul următor. Am început deja discuţiile pe această temă. Sper ca la anul să fiu capabil să organizez o vizită oficială a lui Vadimir Putin în Moldova”, a afirmat preşedintele moldovean.

Dodon a mai precizat că ultima vizită a lui Putin în Moldova a avut loc în 2008, moment în care actualul lider de la Kremlin deţinea funcţia de prim-ministru al Rusiei. Preşedintele Republicii Moldova a mai precizat că speră să se întâlnească cu preşedintele rus în cadrul summitului Comunităţilor Statelor Independente (CSI) ce se va desfăşura toamna aceasta la Soci.

”Am reuşit să rezolvăm multe probleme în relaţia cu Rusia. Asta a fost posibil datorită bunelor mele relaţii cu preşedintele Vladimir Putin. Trebuie să continuăm eforturile de soluţionare a problemei migranţilor, dar decizia Guvernului moldovean de a expulza cinci diplomaţi ruşi a blocat acest process. Acest episod a fost făcut deliberat pentru a deteriora dezvoltarea relaţiilor noastre cu Rusia. Voi clarifica acest aspect la prima întâlnire cu Putin. Dacă nu se organizează ceva mai devreme, următoarea întâlnire cu preşedintele rus va avea loc la summitul CSI de la Soci”, a adăugat Dodon.

Întrebat de momentul în care cetăţenii Republicii Moldova nu vor avea nevoie de aprobări pentru a lucra în Rusia, Dodon a precizat că acest lucru se va întâmpla după aderarea Moldovei la Uniunea Economică Euroasiatică.