16 februarie 2022 va rămâne în istoria Ucrainei drept ziua în care urma să fie invadată de Rusia

0
646

16 februarie 2022 va rămâne în istoria Ucrainei drept ziua în care urma să fie invadată de Rusia. Din fericire, însă, termenul anunţat de serviciile speciale americane nu s-a adeverit, iar noaptea a decurs în linişte pe întreg teritoriul ţării vecine. Potrivit informaţiilor vehiculate în presa internaţională, atacul urma să aibă loc la ora 3 dimineaţa. 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ironic că ucrainenii ar fi trebuit să-şi pună alarma ca să nu piardă momentul invaziei. În acelaşi timp, ambasadorul Rusiei la Uniunea Europeană, Vladimir Cijov, a menţionat că nu va avea loc niciun atac în această zi, întrucât războaiele din Europa rareori încep la mijlocul săptămânii. În timp ce ruşii fac glume, Occidentul continuă să fie îngrijorat de o eventuală escaladare a conflictului. Preşedintele american, Joe Biden, a ţinut un discurs dedicat acestui subiect. 

„Statele Unite sunt pregătite pentru orice s-ar putea întâmpla. Suntem pregătiţi să rezolvăm problema cu Rusia pe cale diplomatică, dar şi să implicăm partenerii şi aliaţii noştri pentru a asigura stabilitatea şi securitatea în Europa. Suntem pregătiţi să dăm un răspuns ferm.”, a declarat Joe Biden, preşedintele Statelor Unite.

În ziua presupusului atac, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, efectuează o vizită în estul ţării. El va discuta cu localnicii din Mariupol, oraş care are ieşire la Marea Azov şi Marea Neagră şi se află în apropierea hotarului cu Rusia. În timp ce lumea întreagă aşteaptă deznodământul acestei presupune invazii, Ministerul rus al Apărării continuă să publice secvenţe cu tehnica militară, care ar fi retrasă de graniţele Ucrainei. Cele mai recente imagini arată cum numeroase blindate sunt scoase din peninsula ucraineană Crimeea. Totuşi, autorităţile de la Kiev nu cred că Rusia îşi retrage trupele, iar un atac ar putea izbucni în orice moment, transmite Publika.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.