Maia Sandu a oferit distincții de stat pentru 30 de cadre didactice

0
212
Foto - facebook

Cu prilejul Zilei profesionale a lucrătorilor din domeniul învățământului, șefa statului, Maia Sandu, a semnat un decret prin care a conferit distincții de stat pentru 30 de cadre didactice din toată țara.

În listă cadelor didactice decorate cu „Ordinul de Onoare” și Medalia „Meritul civic” se regăsesc profesori și directori de liceu, conferențiari universitari, cercetători științifici, doctori în științe și pedagogie, consilieri, consultanți, formatori naționali și autori de manuale, transmite Actual.md cu referire la Știri.md.

„Astăzi, de Ziua Profesorului, țin să le mulțumesc tuturor dascălilor care și-au dedicat viața copiilor, care cultivă excelența și care, prin propriul exemplu, îi învață pe tinerii noștri să fie exigenți față de ei înșiși, dar și față de cei din jur. Ei sunt cei care își învață discipolii să fie onești, uniți și solidari, să respecte munca și să-și iubească țara, și prin asta modelează viitorul Moldovei.

Dragi profesori, vă îndemn să muncim, cot la cot, pentru a restabili prestigiul profesiei și pentru a reconstrui autoritatea morală și intelectuală a profesorului în societatea noastră. Vă încurajez, pe fiecare, să vă pregătiți urmași destoinici și să lăsați în sala de clasă discipoli pe care i-ați ajutat să devină profesori buni. Eu cred cu tărie în puterea educației și în puterea transformațională a profesorului. Vă urez succes și vă aștept să reușim împreună”, a menționat Maia Sandu, în mesajul de felicitare dedicat profesorilor.

„Ne exprimăm, și pe această cale, toată recunoștința și aprecierea noastră. La mulți ani, dragi profesori!”, a mai adăugat șefa statului.

Știri.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.