Extinderea terenului de joacă pentru copii și modernizarea scenei în aer liber din Mereni: 2 obiective ce pot fi implementate împreună!

0
2659

În satul Mereni, r. Anenii-Noi, în ultimii ani au fost realizate cu succes mai multe proiecte, printre care și Parcul Central Mereni – un spațiu istoric și de importanță majoră pentru comunitatea locală.

Prin contribuția autorităților locale, în colaborare cu Asociaţia Obştească „Vatra – Mereni”, s-a reușit amenajarea unui spațiu pentru activitățile culturale desfășurate în localitate, a unui spațiu de joacă pentru copii, precum și a unui spațiu unde se întâlnesc tinerii din localitate pentru activități de agrement și sport, toate în aer liber.

Pe lângă aceste frumoase realizări, Parcului Central Mereni necesită în continuare modernizat și valorificat, astfel încât să ofere comunității toate condițiile și confortul unui bun agrement, într-un context plăcut şi relaxant care ar încuraja şi facilita socializarea.

Din păcate, spaţiul de recreere şi de joacă anterior creat este avariat și destul de neîncăpător pentru numărul mare de copii din localitate: 500 de copii cu vârsta între 0-6 ani; în total peste 700 de copii care frecventează instituțiile din sat. Acest teren de joacă nu mai corespunde cerințelor de exploatare din cauza uzării în timp, motiv pentru care este necesar de a instala un alt teren de joacă modern.

La fel, e necesar de remodelat și spațiul dedicat activităților culturale. Scena amplasată în aer liber nu este dotată cu acoperiș, fapt ce nu permite organizarea unor acțiuni culturale la cel mai înalt nivel, iar lipsa balustradelor de protecție prezintă un risc pentru siguranța celor care evoluează pe scenă la evenimentele ce se desfășoară în localitate. Iar acestea nu sunt deloc de neglijat, ținând cont că satul Mereni este recunoscut prin tezaurul său istoric şi cultural. Ansamblurile folclorice și colectivele artistice de muzică și dans, orchestre și tarafuri au dus pe parcursul anilor faima localității în lume.

Mai mult, satul Mereni este gazda unui festival folcloric bienal, regional, care adună în luna septembrie peste 2000 de artiști și spectatori.

Reieșind din cele expuse, acest spațiu este unul indispensabil pentru viața culturală și socială a comunității.

SCOPUL acestui proiect este ca, împreună cu băștinașii, comunitatea locală și APL, să colectăm 10 mii de dolari, în vederea construcției acoperișului pentru scena în aer liber, extinderea și dotarea terenului de joacă pentru copii cu echipamente multifuncționale, precum și suplinirea acestuia cu echipamente sportive pentru copii și părinți, în vederea promovării unui mod sănătos de viață.

Satul nostru are nevoie de un parc modern, iar succesul și realizarea proiectului depinde de fiecare din noi. Doar împreună putem avea un parc european pentru fiecare merenean, menționează inițiatorii campaniei de crowdfunding.

Astfel, pentru a face satul mai frumos, merenenii de pretutindeni sunt îndemnați să doneze AICI pentru amenajarea parcului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.