Noi consilii de tineret și ce spun tinerii despre inițiativă

  0
  1579

  Consiliului Local al Tinerilor din sectorul Buiucani, cu ajutorul Rețelei Naționale a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova, au lansat un apel prin care îi îndeamnă pe tineri să depună dosarul de participare pentru a deveni consilieri în sectorul Buiucani.

  Oxana Bordian, elevă care face parte din grupul de inițiativă al Consiliului Local al Tinerilor, a împărtășit de ce este atât de inițiată în implicarea și constituirea Consiliului de Tineret din sectorul Buiucani.

  ”Motivația mea a fost să lucrez cu tinerii. De mai bine de doi ani mă implic activ în acțiunile de voluntariat și le asociez ca pe un stil de viață. Lucru cu tinerii îmi oferă foarte multă putere, dar și încredere în forțele proprii. Făcând parte din consiliu, am oportunități de a iniția propriile mele proiecte pentru tineri și de a mă dezvolta multilateral”.

  Chiar dacă consiliul este în proces de formare și urmează etapa alegerilor, Oxana Bordian are deja câteva idei de proiecte pe care și le propune spre realizare: inițierea cursurilor de dezbateri, public speaking și a cursurilor de limbi străine.

  Un alt scop este de a fonda un Club de jocuri intelectuale al Consiliului din Buiucani, pentru a diversifica activitățile tinerilor pasionați de jocuri intelectuale și a tuturor celor care vor să facă parte din club.

  Oxana își propune să inițieze un proiect către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu scopul de a restructura curriculum pentru disciplina Informatică. Eleva afirmă că ”nu toată lumea este pasionată de programare” și speră că PASCALUL din curriculumul şcolar actual să fie înlocuit cu un alt limbaj de programare, care să fie opțional, iar ceilalți elevi să poată învăța IT-ul diversificat, de la operarea cu photoshop-ul, la crearea de coduri în JAVA.

  Alegerile consilierilor din Buiucani vor avea loc în perioada 27-28 iulie 2020, pană la ora 23:59. Alegerile se vor desfășura prin aplicația ”Google drive”, acolo unde se vor plasa CV-urile și scrisorile de motivare a circa 16 participanți înregistrați. Prin intermediul ”Google forms” se va face un sondaj, prin care tinerii vor putea să-și voteze consilierii, astfel încurajând un comportament de cetățeni activ politici încă din adolescență.

  *Sursa foto: UNFPA Moldova

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.