Sipotenenii pentru un mediu curat cu un sistem de canalizare dezvoltat

0
3202

Este satului unde natalitatea crește iar oamenii se întorc cu drag acasă. Satul Șipoteni din raionul Călărași este unul din cele mai mari sate din Republica Moldova. Localitatea are o populație de peste 7000 de oamenii, dornici de schimbări și de frumos!

Oameni rămân acolo unde le este bine, astfel răspund locuitorii satului când sunt întrebați ce părere au despre satulul lor și cei care au plecat din localitate nu uită de baștină și revin cu drag acasă!

În sat majoritatea drumurilor principale sunt reparate, localitatea are stație de epurare și sistem de canalizare functional. Totuși o parte importantă din localitate încă nu are serviciu de canalizare, astfel peste încă 2000 de oameni nu au acces la condiții mai bune de trai.

”Dragi consăteni,

Vin cu informații bune pentru comunitatea noastră, am fost implicați într-un proiect inițiat de Guvernul Republicii Moldova care presupune un parteneriat strâns dintre APL, primăria Șipoteni, Asociația de Băștinași și Guvernul RM. Vin cu îndemnul să dăm dovată de atitudine cât mai responsabilă pentru a ne onora obligațiunile care sunt presupuse în acest proiect, și anume, să asigurăm contribuția la acest proiect în valoare de cel puțin  250 mii lei împreună cu diaspora și Asociația de băștinași.  Realizând acest obiectiv vom putea beneficia și de aportul menționat de stat de 250 mii lei.

Aceste surse vor fi redirecționate în extinderea sistemului de canalizare în comuna Sipoteni și anume pe partea stîngă a rîului Pojarna situat în localitate”, menționează Vasile Rață – primarul comunei Sipoteni.

Membrii asociației băștinașilor din Sipoteni ”Baștină Sipoteni” susțin proiectul, deoarece vor ca localitatea lor să fie mai modernă cu un sistem de canalizare funcțional și mediu curant.

”Ne propunem împreună cu primăria a cărui partener suntem și împreună cu dvs, cei din sat, țară sau cei din diaspora, datorită cărora se mișcă lucrurile spre bine în localitate să reușim să acumulăm timp de 45 zile, simbolică sumă de 110 mii lei contribuția la acest proiect.

Vă mulțumesc și vă îndemn chiar începând de astăzi, să donăm în cadrul platformei Sprijina.md pentru schimbarea satului, pentru un viitor mai bun aici acasă la Sipoteni!”, este îndemnul președintelui Asociației  ”Baștină Sipoteni”, Vasile Zaharia.

Se mizează foarte mult pe implicarea tuturor băștinașilor, inclusiv, a celor plecați peste hotare.

Donează şi tu AICI! Cu drag pentru Sipoteni! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.