Austria introduce vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului

0
431

Austria introduce vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului pentru persoanele cu vârsta de 18 ani și peste din februarie

De la începutul lunii februarie, Austria introduce vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului pentru persoanele peste 18 ani.
„Pentru a combate cu succes pandemia de coronavirus și pentru a proteja sistemul de sănătate austriac, este necesar un nivel ridicat de acoperire de vaccinare. Prin urmare, vaccinarea obligatorie universală împotriva COVID-19 va fi în vigoare în Austria de la începutul lunii februarie”, scrie site-ul web al țării.

De la începutul lunii februarie până pe 15 martie, persoanele care nu au fost încă vaccinate ar trebui să primească vaccinul. Autoritățile vor trimite o notificare prin poștă. Demararea acestei faze va depinde de momentul intrării în vigoare a legii vaccinării obligatorii.

Din 15 martie se va monitoriza respectarea obligației, pentru încălcare fiind amendă de până la 600 de euro, în unele cazuri amenda maximă putând fi de până la 3.600 de euro.
O excepție de la obligație se face pentru persoanele sub 18 ani, femeile însărcinate, persoanele pentru care vaccinarea poate fi asociată cu riscuri pentru sănătate. În cazul pacienților recuperați, excepția este valabilă timp de 180 de zile după un test pozitiv pentru coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.