Biden anunță că e dispus să se întâlnească cu Putin. ”Retragerea rușilor din Ucraina, o condiție pentru a pune capăt conflictului”

0
125

Președintele american Joe Biden este „gata să discute” cu omologul său rus, Vladimir Putin, dar „numai dacă există un interes concret din partea sa pentru a pune capăt războiului din Ucraina”, anunță Corriere della Sera, transmite Actual.md cu referire la deschide.md.

Biden a subliniat că acestinteres ”nu a fost manifestat până acum, în ciuda prețului foarte mare pe care Rusia l-a plătit în aceste luni de conflict”.

Preşedintele SUA, Joe Biden, l-a primit joi pe preşedintele francez Emmanuel Macron la Casa Albă, dând startul unei vizite oficiale de stat menite să consolideze relaţia dintre SUA şi Franţa.

În timpul conferinței de presă comune organizate de cei doi la Casa Albă, Biden a declarat că „retragerea forțelor rusești din Ucraina este o condiție fundamentală pentru a pune capăt conflictului”, adăugând că nu are deocamdată planuri de a căuta un contact cu Putin.

„Dacă și când va demonstra cu bună credință că este dispus să negocieze încheierea războiului și în urma unor consultări adecvate cu aliații din NATO, voi fi gata să vorbesc cu el: între timp, este crucial să continuăm să sprijinim Ucraina”, a conchis el.

deschide.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.