Copiii din Ucraina se pregătesc să își apere țara: Zi de instrucție cu arme reale

0
692

Copiii din Ucraina sunt instruiți să folosească arme de foc în timp ce se pregătesc să își apere țara în cazul unei noi invazii din partea Rusiei, relatează The Sun.

Armata ucraineană a organizat o zi de antrenament la Kiev, unde civili de toate vârstele au primit sfaturi de specialitate de la instructori experimentați în domeniul armelor, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Această acțiune a avut loc în contextul în care un sondaj realizat de Institutul de Sociologie din Kiev a arătat că jumătate din populația țării a declarat că s-ar opune unei invazii rusești.

Președintele rus Vladimir Putin a mutat 127.000 de soldați, precum și tancuri și rachete, la granița cu Ucraina.

Canada şi-a deplasat, duminică, trupele militare în vestul Ucrainei şi a anunţat repatrierea temporară a tuturor angajaţilor ne-esenţiali de la ambasada sa din Kiev ca urmare a tensiunilor de la graniţa ruso-ucraineană, informează AFP, citată de Agerpres.

„Forţele noastre armate canadiene s-au deplasat la vest de Nipru şi vom continua să luăm toate măsurile de precauţie necesare pentru a le asigura siguranţa”, a declarat duminică ministrul canadian al apărării, Anita Anand, sosită duminică în vizită în Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.