FOTO // Obiecte periculoase şi produse pirotehnice, depistate de polițiști la protestul lui Șor

0
106

Poliția R.Moldova vine cu noi detalii privind încălcările admise de protestatarii lui Șor în cadrul menifestației din centrul capitalei. Potrivit unui comunicat al autorităților, una dintre multiplele încălcări admise de protestatari, astăzi, a fost blocarea intenționată a traseului, acolo unde au fost instalate din nou corturile pe artera de circulație a transportului transmite Actual.md cu referire la deschide.md.

Oamenii legii precizează că acțiunile protestatarilor au avut scopul de destabilizare, fiind evitat orice dialog cu forțele de ordine. Astfel, au fost încălcate regulile stabilite anterior în cadrul ședinței comune și au fost admise în mulțime persoane în stare de ebrietate, cu comportament dubios și obiecte periculoase la ele, iar în corturile acestora au fost depistate cutii cu obiecte pirotehnice. Somați de nenumărate ori la conformare și atitudine, organizatorii protestului au ignorat cerințele oamenilor legii.

În contextul în care au fost depășite cele 4 ore de protest prevăzute de Comisia pentru Situații Excepționale, oamenii legii au depistat o mulțime de obiecte interzise, astfel existând pericolul real pentru periclitarea ordinii publice. În aceste condiții s-a dispus ridicarea corturilor.

La fel, ignorând orice solicitare a organelor de forță, protestatarii au luat corturile din orășelul instalat și au început să le instaleze pe carosabil în prezența oamenilor legii, blocând traficul.

Conform datelor prezentate, timp de o săptămână, polițiștii au inițiat 178 de proceduri contravenționale pentru încălcările admise de protestatari.

deschide.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.