În SUA au avut loc cea mai mare confiscare de bitcoini

0
354

Departamentul de Justiție al SUA a confiscat bitcoini furați de la schimb în 2016 în valoare de 3,6 miliarde de dolari
Departamentul de Justiție al SUA a anunțat confiscarea a peste 3,6 miliarde de dolari în bitcoini, care au fost furați în 2016 ca urmare a unui atac al hackerilor de la Bitfinex, una dintre cele mai mari burse de bitcoin din Hong Kong, relatează The New York Times.

Au fost aduse acuzații într-un dosar penal de conspirație pentru spălarea a 119.754 de bitcoini furați împotriva Ilya Lichtenstein, în vârstă de 34 de ani, și a Heather Morgan, în vârstă de 31 de ani.

Valoarea monedei digitale confiscate face ca aceasta să fie cea mai mare confiscare financiară efectuată vreodată de agenție, au spus oficialii. Totodată, nu se precizează dacă inculpații au fost implicați în atacul hackerilor asupra bursei în sine. Ancheta este în derulare.

În 2016, după un atac al hackerilor asupra unui schimb de bitcoin din Hong Kong, criptomoneda s-a prăbușit rapid. O situație similară a avut loc în februarie 2014, când cel mai mare schimb de bitcoin din Tokyo, Mt. GOx. Escrocii au reușit să fure 650 de milioane de dolari, iar o săptămână mai târziu, schimbul a dat faliment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.