Judecătoarea Mariana Pitic, cu Porsche Cayenne de 11 000 de lei, în vizorul ANI

0
1160

Judecătoarea de la Curtea de Supremă de Justiție (CSJ), Mariana Pitic, a ajuns în vizorul inspectorilor Autorității Naționale de Integritate (ANI), care au depistat o diferență de avere de câteva sute de mii de lei.

Mai exact, pe numele judecătoarei care, anterior, conduce un automobil de marca Porsche Cayenne, ce ar fi fost cumpărat cu doar 11.000 de lei, s-a depistat  o diferență de avere  în mărime de aproximativ 678 mii de lei.

Procedura de control a fost realizată pentru perioada 01 ianuarie 2014 – 28 martie 2019. Astfel, inspectorul de integritate a stabilit că în perioada 2015-2019 judecătoarea a introdus în declarațiile de avere date incomplete despre valoarea automobilului având scopul de a micșora neîntemeiat prețul real de peste 778 de mii de lei.

În aceeași perioada, judecătorul nu a indicat în declarațiile pe avere despre valoarea unui teren deținut în proprietate, nu a indicat dreptul de abitație asupra unui imobil amplasat în suburbia capitalei și dreptul de comodat a unui alt automobil, scrie tv8.md.

Aceasta sumă nu poate face obiectul procedurii de confiscare în baza actului de constatare, deoarece este echivalentul proprietății dobândite în anul 2014, atunci când legea nu prevedea măsura de confiscare a averii nejustificate pe cale civilă.

tv8.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.