MAEIE, precizări privind suportul militar oferit de UE ţării noastre

  0
  394


  Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu o precizări după ce președintele Consiliului European, Charles Michel, a anunțat că Uniunea Europeană ar putea oferi suport militar Republicii Moldova.
  Într-un comunicat remis presei, MAEIE precizează că în domeniul apărării, Republica Moldova beneficiază de asistență din partea Uniunii Europene prin intermediul Instrumentului european pentru pace (European Pace Facility).

  “Activitățile pentru anul 2021 au inclus consolidarea capacităților medicale ale Armatei Naționale și sporirea capacităților geniștilor moldoveni cu un suport în valoare de 7 milioane euro.

  Pentru următoarea perioadă au fost identificate 6 domenii de interes: logistică militară, mobilitate, comandă și control, apărarea cibernetică, capacități de monitorizare a situației și comunicații tactice.

  Republica Moldova și Uniunea Europeană continuă cooperarea în vederea sporirii rezilienței și modernizării sectorului de apărare”, precizează MAEIE.

  Reamintim că președintele Consiliului European, Charles Michel, aflat într-o vizită în țara noastră, a anunțat că Uniunea Europeană ar putea oferi suport militar Republicii Moldova, după modelul care ajută acum Ucraina.

  Ulterior, ex-președintele țării, Igor Dodon, a criticat anunțul lui Charles Michel și a menționat că Moldova are nevoie azi de mijloace financiare pentru investiții în economie, drumuri, infrastructura socială, medicină și educație, dar nu de arme.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.