Petrece un an academic in SUA datorita programului FLEX

1
1181

FLEX este un program de schimb care ofera oportunitatea elevilor din liceu si scoli, cu virsta cuprinsa intre 15-17 ani, sa studieze gratuit un an academic in Statele Unite ale Americii, traind la o familie gazda, cunoscind din plin cultura poporului american.

Programul este sponsorizat total de Guvernul Statelor Unite si are drept scop promovarea respectului fata de alte culturi si popoare. Acesta ofera tinerilor din Eurasia posibilitatea de a observa si experimenta stilul de viata american pentru un an academic, la fel si sa invete americanii despre cultura tarii lor. Elevii programului devin si tineri ambasadori ai acestuia. Studenți formează legături strânse cu familiile lor gazde și comunitățile din America, devin consienti de existenta diferitor valori, traditii si puncte de vedere, construind relații care de cele mai multe ori durează o viață. De asemenea statutul de absolvent FLEX ofera sansa de a frecventa o universitate cu renume, si de a obtine un job dorit, datorita abilitatilor obtinute din experienta in SUA.

Aflându-se la 29 de ani de implementare, programul de schimb FLEX a oferit peste 29,000 de burse copiilor din licee și școli. Anul viitor, programul FLEX planifică să acorde aproximativ 1.000 de burse elevilor de liceu din Europa și Eurasia.
Elevii cu dizabilități sunt invitați să participe la concursul de selectare pentru program. Anual, aproximativ 10-15 persoane cu dizabilități sunt invitați în SUA prin intermediul programul

Programul de selectie are loc anual, si decurge in trei etape de dificultate diferita, care testeaza abilitatile si capacitatile doritorilor. In acest an, inscrierea are loc online pe pagina https://ais.americancouncils.org/cgi-bin/WebObjects/AIR.woa/wa/login?brand=flex

Mai multe detalii pot fi obtinute pe  http://americancouncils.md/flex/?lang=ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.